Urząd Gminy Łubianka

Kalendarz, Imieniny

Sobota 24 Czerwca 2017
Jana, Danuty, Emilii

Wersje językowe

Informator gminny

Wyszukiwarka

Menu

Wideo galeria

Banery

e-puap
Profil zaufany

Licznik odwiedzin

Jesteś 241 osobą na stronie

Treść strony

Zapraszamy do udziału

 w bezpłatnych warsztatach kulinarnych w ramach projektu:

 

Kultywowanie miejscowych tradycji poprzez zakup kuchni gazowych z piekarnikiem elektrycznym wraz z organizacją warsztatów pn. „Tradycyjne  potrawy wigilijne i świąteczne” w miejscowości Łubianka

 

Miejsce realizacji warsztatów – Centrum Kultury w Łubiance

 

6,13,27 marca 2014r. godzina 15:00-21:00

Instruktor-Pan Piotr Lenart

 

   WARSZTAT I – „Kuchnia kujawska na co dzień i od święta – wielkanocne przetwory z mięsa na Kujawach” – przygotowanie regionalnych wyrobów wędliniarskich.

 

   WARSZTAT II – „Gęś od święta i w przetworach” – efektywne wykorzystanie gęsiej tuszki – przygotowanie wyrobów wędliniarskich z gęsiny i wybrane trzy typowe regionalne potrawy.

 

   WARSZTAT III – „Adwent, wigilia i święta – obyczaje kulinarne w kujawsko-pomorskim”- przygotowanie potraw adwentowych i wigilijnych.

 

22 marca 2014r. godzina 9:00-13:00

Instruktor-Pani Grażyna Szelągowska

 

           WARSZTAT IV – „Tradycyjne potrawy wigilijne i świąteczne”

Zapisy u  koordynator projektu Anny Filus pod nr tel. 56 678 82 18 wew. 39.

Liczba miejsc ograniczona. O udziale w warsztatach decyduje kolejność zgłoszeń.


Europejski Fundusz Rolny na Rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich
Europa inwestująca w obszary wiejskie
Operacja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach działania
„Wdrażanie lokalnych strategii rozwoju” – mały projekt
Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007 – 2013

Rozmiar czcionki

Wersja o wysokim poziomie kontrastu

Przełącz się na widok strony o wysokim kontraście.
Powrót do domyślnej wersji strony zawsze po wybraniu linku "Graficzna wersja strony" znajdującego się w górnej części witryny.
baner toplayer
Powiadamianie mobilne